lørdag den 29. juni 2013

Bellevue Brunch på Elbjørn

I sidste indlæg fik jeg indsnævret mit fokus – nærmest. Så here goes, et indlæg om brunch i Aalborg. Brunch er fantastisk, men det kan være tricky at finde de gode steder. Denne gang blev turen udløst af et Bellevue-gavekort..

I Aalborg er udvalget af steder at indløse denne slags gavekort ikke ligefrem overvældende, så valget stod mellem Elbjørn, Storm P og Restaurant Sans.

Storm P var allerede fra starten udelukket – det er i mine øjne et værtshus og jeg orker ikke at sidde i gamle øldampe og spise min brunch, eller frokostbuffet, som den i dette tilfælde gælder for.

Restaurant Sans var en god konkurrent, men ved nærmere tjek lød brunchen alligevel lidt for speciel – skulle jeg dog falde over et lignende gavekort, ville denne for afvekslingen skyld, dog nok blive dagens destination.

I denne omgang faldt valget på Elbjørn. Bordet blev booket (online, HURRA for os det hader at telefonere), til kl. 11 fredag formiddag. Perfekt tidspunkt til brunch. Vi ankom lidt over 11, og var de eneste gæster på skibet, men efter cirka 10 minutter kom et par andre par dumpende.


Vi bestilte de 2 x brunch, med hhv. æble og appelsinjuice plus to kopper kaffer, som dog ikke var med i tilbuddet. Og her faldt tanken straks på, hvilke uhyrlige summer de kan tillade sig at tage for kaffen.. (og når man er lidt smånærig som mig, kan det sgu godt være kritisk) Gæstens gæt omkring 40 kr. Men spændingen blev trukket til regningen kom, da vi ikke var blevet præsenteret for et spisekort. 



Efter kort ventetid kom brunchtallerkerne, og indholdet virkede ved første øjekast for min gæst lidt skrabet. Men dette blev dog gjort til skamme af en fantastisk brie og lækre pandekager (selvom vi godt kunne have brugt 5 mere hver J
Yoghurten var lidt for neutral med et skrabet drys topping og chorizoen var ikke lige undertegnedes kop te, men dette mere end opvejet af den gravede laks med skøn dildcreme. Desuden var der det allestedsnærværende eggs&bacon, som en smagfuld men lidt ligegyldig tilføjelse. Til dette var desuden forskelligt brød, både rug og lyst, meget hårdt smør, og lækker kaffe, som det viste sig var ad libitum, fantastisk!

Brunchen blev indtaget i søndagstempo, mens verdenssituationen blev vendt og interiøret diskuteret. Det er en speciel oplevelse at spise på Elbjørn, hvor der virkelig er kælet for detaljerne med pudsige indslag i indretningen. Er man over 1.90 cm, kan loftshøjden drille, og ved fuld restaurant kan lokalet for nogle virke sammenpresset og klaustrofobisk. Dette var dog ikke et problem en rolig fredag formiddag.

Alt i alt et godt besøg, som kun blev bedre af sublim servering og fantastisk udsigt til fjorden. Og prikken over i’et var kaffeprisen på kun kr. 25 per person – og ja, det var ad libitum.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar